עיסוי – מה זה אומר?

אומנות העיסוי השוודי פותחה על ידי פרופסור פר הנריק לינג (יליד שוודיה) בתחילת המאה ה – 18 לפני 200 שנה בערך.

לא ברור אילו סוגי עיסוי היו נהוגים בזמן זה במערב.

יש החושבים כי מקורות העיסוי המערבי נעוצים במצרים העתיקה.

העיסוי זכה לפריחה בתקופת יוון ורומא העתיקות.

הנריק לינג, מדריך סייף באקדמיה המלכותית בשטוקהולם, סבל משיגרון-כאבי מפרקים ועצמות (rheumatoid arthritis) והחיפוש אחר תרופה הביא אותו ליפן שם למד את העיסוי הסיני העתיק "אנמה". הוא שילב בזאת את הידע שלו באנטומיה ופיזיולוגיה וטכניקות עיסוי מערביות. העיסויבמערב כיום מבוסס כפי הנראה ברובו על ידע שהגיע המזרח הרחוק.

בעקבות עבודתו של הנריק לינג נפתח ב – 1813 בית הספר הראשון לעיסוי בשטוקהולם.

בעיסוי הוליסטי המעסה מתייחס לגוף כשלם אשר הינו יותר מאשר סך כל האיברים.

תשומת לב ניתנת לחיבור בין האיברים וכל איבר מטופל לא כחלק נפרד העומד בפני עצמו אלא בהתיחס להשפעה של העיסוי שלו על חלקי גוף אחרים ועל המקבל עצמו.

המטפל משתמש בשמן על מנת להחליק, ללטף, ללוש, למעוך ולפרוט על גופו של המקבל. לעיתים התנועות זורמות ומחליקות על מנת לכסות שטח רחב. לעיתים, המטפל יתמקד באזור או שריר מסוים וייתן לו תשומת לב על פי הצורך. המעסה מקפיד שהעיסוי יזרום כאשר כל תנועה נושקת לשנייה וכך נשמר רצף המגע לאורך העיסוי כולו.

התנועה ההרמונית של המטפל משרה על המטופל תחושת זרימה ונינוחות.

העיסוי השוודי מתמקד בשיפור זרימת הדם ומסייע לעבודת הלב. לכן אנו עובדים על איברי הקצוות מהכפות אל מרכז הגוף. אספקת דם טובה לשרירים מזינה אותם ומנקזת מהם רעלים. חלק מהטכניקות נועדו ללוש, למעוך ולפתל את הרקמות (קבוצה של תאים) הרכות.

כמו כן, חילוף החומרים בגוף מואץ ומערכת העיכול מתפקדת בצורה בריאה. העור המוזן גם הוא מהדם ומקבל ברק וגמישות. טווח הפעילות של המוח ומערכת העצבים גדל כתוצאה מאספקת דם מוגברת.

העיסוי הוא טכניקה במגע על שכבת השרירים השטחית/חיצונית (soft tissue), בשילוב עם הנעות פעילות וסבילות של המפרקים.

עיסוי שוודי הכיצד?

קורס עיסוי שוודי המכונה גם עיסוי אירופי או עיסוי מערבי, הוא השיטה הנפוצה ביותר להקלה על מתח והגברת הבריאות הגופנית. את השיטה פיתח פר הנריק לינג, כחלק מתכנית רפואית, שגובשה לשם טיפול במחלות.

כל התנועות מבוצעות על מנת להמריץ את מחזור הדם ואת פעילות בלוטות הלימפה (מע' חיסון) "הגברת זרימת דם לרקמות, מביאה לחמצון והזנת תא טובים יותר ולחילוף חומרים מוגבר ולהוצאת פסולת כגון: תאים מתים, כאב או מתח ייעלמו.

כאשר אתה מגיע למרפא בעיסוי סביר להניח, שיטפלו בך במספר שיטות, עיסוי שוודי בשילוב שיטות נוספות, כגון: רייקי, הילינג ועוד.

לפרטים נוספים על קורסי העיסויים שלנו – לחצו כאן!