לוגו מכללת ברק

מהי קינסיולוגיה

קינסיולוגיה (באנגלית: Kinesiology), הידועה גם כקינטיקה אנושית, היא חקר תנועת גוף האדם ובעלי חיים אחרים על ידי יישום מדעי הביומכניקה, האנטומיה, הפיזיולוגיה, הפסיכולוגיה ומדעי המוח. מקור המילה מיוונית: kinein, לזוז. יישומים של קינסיולוגיה לבריאות האדם כוללים: ביומכניקה ואורתופדיה; כוח ואוויר; פסיכולוגיה של הספורט; שיטות של שיקום, כגון פיזיותרפיה וספורט ופעילות גופנית.

מחקרים על תנועת בני אדם וחיות כוללים אמצעים ממערכות תנועת מעקב, אלקטרופיזיולוגיה של פעילות שרירים והמוח, בשיטות שונות לניטור תפקוד פיזיולוגי, ושיטות מחקר התנהגותיות וקוגניטיביות אחרות.

הקינסיולוגיה כיום מתחלקת למחלקות שונות :

1. הראשונה היא הקינסיולוגיה היישומית, אשר החלה כתוצאה  מסקרנותו  של כירופרקט בשם ד"ר ג'ורג' ג'יי גודהרט, שבמהלך עבודתו הבחין שקיים מצב של שרירים חלשים ללא סיבה המתחזקים לסירוגין אצל חולים שונים, מאחר ואותם שרירים מתחזקים      ונחלשים לאורך זמן, עורר הדבר את סקרנותו.

במהלך שנות המחקר שערך מצא ד"ר גודהרט סיבות שונות לתופעה זו. הוא גילה ששרירים נחלשים באופן מיידי כאשר הגוף חשוף לגירוי מזיק, ולעומת זאת הם מתחזקים בנוכחות חומר טיפולי. כך גילה  שקיים קשר בין עיוות תנועה ומצב בריאות כללי לבין היחלשות שריר, כמו גם שהגורמים להיחלשות השרירים הם התוצאה של לחצים שונים המשפיעים על מערכת העצבים של הגוף ועל איבריו, כאשר גורמים נוספים להיחלשות השרירים יכולים להיות: מחסור בוויטמינים, רגישויות למזון, טפילים, רעלים וכימיקלים. מאוחר יותר התגלה כי היחלשות או התחזקות ההשפעות הללו גם מושגות על ידי בעיות רגשיות ונפשיות. ההליך מבוסס על ההנחה שהגוף זוכר כל חוויה, על כן ביכולתו לתת לנו הערכה אמתית יותר מהמוח, המספר את הסיפור שאנו רוצים להאמין בו. תלמידי מכללת ברק לומדים להביא את הגוף לכך שייתן תשובות לדברים שהם מתחת לפני השטח, מבלי להיות מושפע ממשאלת לב או מניפולציה

לדוגמא:  שיטה קלאסית לבדיקה:

הנבדק עומד או יושב. מותח יד ישר לפנים או הצידה. המאבחן מבקש מהנבדק להתנגד בתגובה לאמירה או לשאלה שהוא שואל. לאחר כל שאלה המאבחן לוחץ על הזרוע לכיוון מטה, אם הזרוע נשארת יציבה, המשמעות היא שהשריר חזק והתשובה היא אמת. אם הזרוע יורדת כלפי מטה, סימן שהשריר נחלש והתשובה אינה אמת.

הסטודנטים במכללת ברק, במסגרת הקינסיולוגיה, לומדים גם שיטות אבחון שונות המאפשרות להם לטפל גם בהיבטים ריגשיים של המטופל, ילד, מבוגר.  שיטות האבחון והטיפול בקינסיולוגיה לא מאכזבות והאיזון נשמר לאורך זמן.

2.הקינסיולוגיה החימוכית פותחה על ידי ד"ר פול דניסון ופועלת מזה כ-30 שנה במדינות רבות בעולם. תרגיל המוח הינו הקורס הבסיסי בקינסיולוגיה החינוכית, והוא עוסק בקשר שבין המוח, הגוף והרגש, לשיפור תפקודו של האדם. במכללת ברק לרפואה משלימה הסטודנטים לומדים כיצד לגרום לכך שהגוף  יחדש את זרימת האנרגיה וישחרר את החסימות הקיימות בו וימנע את תגובת הלחץ כאשר המטרה היא  החזרת התנועה הטבעית לאדם.

הקינסיולוגיה החינוכית המהווה נדבך במסגרת לימודי הקינסיולוגיה במכללת ברק לרפואה משלימה, מבוססת על תהליך איזון מובנה בן מספר שלבים, המתבצע עבור מטרה אישית הניתנת למדידה (כדי שנוכל לחוש בשינוי) . במסגרת  השיטה  נלמדים במכללת ברק תרגילי תנועה ואיזון, שמטרתם לשפר את הקשר שבין המוח לגוף לשם תפקוד משופר.

3. הקינסיולוגיה ההתפתחותית: קורס קינסיולוגיה התפתחותית מאפשר ללומדים להכיר שיטות אימון והדרכה אשר משלבות בין מוח לתפקוד גוף יעיל. הקורס יכשיר את הלומדים להכיר מהי שפת הגוף, להבין מהי שפת הגוף הייחודית – לו ולאחרים סביבו, לאתר גורמי מתח ובאמצעות שפת הגוף בחזרה ליצור את השינוי. תוך כדי הקורס, יעשה שימוש במאגר תרגילי תנועה פשוטים המשולבים עם תרגול מוח (BrainGym) לצורך הבנת התפקוד ובניית שילובים של תרגילים בין המוח לגוף. נושאי הלימוד במכללת ברק בקורס קינסיולוגיה התפתחותית:

תרגילי מוח, שיפור היכולות בלמידה, מפת רגשות – דפוסים רגשיים ודפוסים התנהגותיים, ארגון יעיל למוח, מתח נפשי ושחרורו, זיהוי חוויות עבר שליליות ויצירת שיפור תפקוד, כלים לעבודה רגשית ועוד. במכללת ברק נלמדים שלושת הגישות בקינסיולוגיה ומשולבות אחת בשניה באופן שהאחת משלימה את השנייה.

לקורס קינסיולוגיה במכללת ברק לחצו כאן!

מעוניינים במידע נוסף? מעוניינים להירשם?

שלחו את הטופס ונחזור אליכם עם כל המידע והפרטים.