רפואה טבעית- למי זה מתאים?
אם עד לפני מספר עשורים, לימודי רפואה טבעית היו נחלתם של מספר משוגעים-לדבר בלבד, כיום, באופן פרדוקסלי, ככל שהמדע והטכנולוגיה מתקדמים, האנושות פונה לחפש תחומי עיסוק וטיפול שונים, וקרנה של הרפואה הטבעית עולה בהתמדה, כמו גם הביקוש ללימודים בקורסי הסמכה או במסלולי לימוד כמו אלה שמציעה מכללת ברק. יכולתה של המכללה להכשיר את הסטודנטים הלומדים בהן ולתת להם את הכלים שיכולים למנף את הטיפול שהם מעניקים למטופליהם, כמו גם העשרת הידע האישי, מאפשרת ללומדים לימודי רפואה טבעית במכללה איכותית מסוג זה, להשתלב בשלב המאוחר יותר, לאחר קבלת התואר או ההסמכה, בתחומי טיפול שונים ובמקומות עבודה מגוונים.
לימודי רפואה טבעית? מדוע לא רפואה קונבנציונלית?
אין שום דבר רע ברפואה המסורתית, נהפוך הוא. אבל, כידוע – אויבו של הטוב, הוא הטוב יותר. כך שהרפואה הטבעית, במקרים רבים, מספקת חלופה מהירה ובריאה לחלק גדול מהטיפולים שמציעה הרפואה הקונבנציונלית, מתוך זווית ראיה שונה במקצת. ראיית המטופל, שלומו ובריאותו הם מרכז הטיפול של הרפואה הטבעית, והיא מניחה אותו בלב הסוגיה, תוך התייחסות אליו כאל מכלול אתגרים, שרק התייחסות אל כל אחד ואחד מהם – יבריא את האדם ביעילות ולגמרי. גישה זו, הרווחת ברפואה הטבעית מתחילה לחלחל גם לתחומי הטיפול המסורתיים, ולכן, לא נדיר למצוא סטודנטים שהם בעלי השכלה ברפואה המסורתית, שבאים להרחיב את הידע שלהם במכללות האלטרנטיביות.
אם האפשרות טובה יותר? מדוע לא לזנוח כליל את הרפואה הקונבנציונאלית?
בעיקר ומאחר, שעדיין, בחלק מהמקרים, הרפואה הקונבנציונאלית מציעה חלופות יעילות או מהירות יותר לאתגרים המציקים למטופלים. במקרים אחרים, שני סוגי הרפואה משמשים, זה לצד זה, לצורך מתן מענה כולל למטופל. לימודי רפואה טבעית מאפשרים גם למטפלים ותיקים או לרופאים, לצקת ערך מוסף לטיפול אותו הם מעניקים למטופלים, ובכך, לשים את המטופל במרכז ולא את ידיעותיו או כישוריו של המטפל. אין ספק שחלה פריחה של ממש בתחום בעשורים האחרונים, כאשר ברור למדי, כי העולם הולך לכיוון הסינתזה בין סוגי רפואה שונים.
לבנות את העתיד שלכם
במקומות שונים ברחבי העולם התפתחו לאורך אלפי שנים, שיטות ריפוי עוצמתיות ואפקטיביות שנבעו מהיכרות ראשונית ובלתי אמצעית עם הטבע. המשותף לגישות הטבעיות הללו שהן רואות את הגוף והנפש כשלם אחד שחלקיו קשורים באופן הרמוני, וכדי לשמור על בריאותנו עלינו לשמור על האיזון ההרמוני הזה. לימודי רפואה טבעית מאפשרים להכיר לעומק את השיטות העתיקות והמרתקות האלו, תוך התאמת הכלים הטיפוליים שהן מספקות, לחיינו המודרניים.
למי כדאי להיכנס למסלול לימודי רפואה טבעית?
אנו רואים כי מטפלים מוסמכים ומקצועיים בתחומי הרפואה המשלימה הופכים מבוקשים יותר ויותר. הרפואה המשלימה כשמה כן היא, משלימה את כל התחומים הקריטיים כל כך שבהם הרפואה הקונבנציונאלית אינה מצליחה לתת מענה.
לכן, על ספסל הלימודים במכללות המובילות לרפואה משלימה פוגשים לצד סטודנטים צעירים הנמצאים בראשית דרכם המקצועית, גם אנשי מקצוע מעולים מתחומים קונבנציונאליים שונים. רופאים, אחיות, מטפלים בריפוי ועיסוק, פיזיותרפיסטים ועוד, שברצונם להעמיק את הידע המקצועי שלהם ואת אפשרויות הטיפול והריפוי שביכולתם להעניק למטופליהם.
אילו תחומים כוללת הרפואה טבעית?
הרפואה הטבעית כוללת מגוון שיטות אבחון וריפוי, הפועלות דרך מגע, תזונה, שמנים ועשבי מרפא ועוד. המאפיין העיקרי המשותף לכל השיטות הוא בגישתן ההוליסטית הרואה אחריות בשמירה שוטפת ויומיומית על בריאות הגוף והנפש. גישה כזו מחזקת את הגוף ומאפשרת ליכולות הריפוי הטבעיות שלו לבוא לידי ביטוי ולהשיבו לאיזון במקרים של חולי.
השיטות המבוססות על טיפול במגע כוללות עיסויים המתבצעים בעוצמות ובסגנונות שונים. בנוסף לכך דיקור סיני או יפני, רפלקסולוגיה, טווינא ושיאצו מתבססות על לחיצות ממוקדות בנקודות שונות המפוזרות על פני הגוף או באיברים ספציפיים כמו כף הרגל במקרה של רפלקסולוגיה.
גישות אלו קוראות את הגוף כמעין מפה המרושתת בנקודות הפועלות על איברים שונים בגוף, ובערוצי אנרגיה –מרידיאנים– הזורמים לאורכו. אבחון נכון ולחיצה בנקודות המתאימות, מביאים לשחרור חסימות אנרגטיות, לאיזון ולהחלמה.
לימודי רפואה טבעית במסגרת מכללת ברק כוללים גם את תחום הנטורופתיה המתמקדת בתחום התזונה, מנקה רעלים מהגוף ומשיבה איזון.
חשוב לדעת שמטפל המכיר לעומק מספר שיטות, מעמיק את הידע המקצועי שלו ומגיע לאבחון מדויק ולטיפול אפקטיבי במיוחד.